BURSA / NİLÜFER - İbrahim Uyar İlkokulu

Nis

Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptığımız 2023010886 nolu tasarım başvurumuz olumlu sonuçlanarak 5 yıl süreyle korunmak üzere tasarım tescil belgemizi aldık.

Nis

3/E sınıfının ekim ayından beri hazırladıkları oyuncaklardan oluşturdukları oyuncak konulu sınıf müzesi sergilenmek için okul kütüphanesinde  hazırlandı,

Nis

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi (BUSKİ) ortaklaşa yürüttüğü  proje kapsamında 2-A sınıfı öğrencileri  su bilinci ve kültürü oluşturmak, suyun tüm canlılar ve dünyamız için değerini anlatmak, kuraklığa dikkat çekmek için yaptığı çalışmalar

“Tertemiz yarınlar okullarda başlar “ Opet iyi örnekler projesi

Nis

Anasınıfı öğrencileri ve Rehber Öğretmen ile öğrencilerinin 2 Nisan Otizm Farkındalık gününde yaptıkları çalışmalar.

Mrt

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Biriminden İlk Yardım Eğitmeni Meral AKTEPE tarafından okulumuz velilerimize,3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik İlk Yardım Farkındalık eğitimi verilmiştir. Kendilerinize okulumuz olarak çok teşekkür ederiz. @bursaiyem#bursaiyem bursailmem16

Mrt

Okulumuz 2/B sınıfı öğrencileri  iletişim konusuyla ilgili olarak postane ye gezi düzenlediler. Hazırladıkları bayram kutlama kartlarını gönderdiler, PTT nin görevleri Hakkında Bilgi sahibi oldular.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

KISA AÇIKLAMA
Projemiz ile iklim değişikliği hakkında bilgi edinmek bu edindiğimiz bilgileri tüm tüm okul ve paydaşlarımızla paylaşmak, öğrencilerimizin iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturarak çevre bilinci kazandırıp gelecek nesillere örnek olmak bu yüzden gereksiz malzeme tüketimine dur deyip geri dönüştürülebilen atıkları değerlendirip doğal kaynakları verimli kullanmaktır.

Our aim is to obtain information about climate change through our project, to share this information with all our schools and stakeholders, to raise environmental awareness among our students by raising awareness about climate change, to set an example for future generations, to stop unnecessary material consumption, to evaluate recyclable waste and to use natural resources efficiently.

PROJE DİLLERİ :  İngilizce, Türkçe

8) BT araçlarını doğru amaçla kullanma
9) E güvenlik ile ilgili bilgi sahibi olma ve bilgiyi kullanma

Beklenen sonuçlar

Offering students the opportunity to work collaboratively with students in another country
Raising awareness of students and local people about climate change
Transforming students into productive individuals
Students use the information they have learned in real life
To educate students, parents and teachers who use information technology tools consciously.
Providing individuals with a love for the environment
Improving the English of the project partners
Developing students' manual skills and creativity
Students have knowledge about e-security
Students have insight into different countries and students.

Öğrencilerin başka ülkedeki öğrencilerle işbirliği içinde çalışma olanağı sunmak
Öğrencilerin ve çevre halkının iklim değişikliği ile ilgili bilinç kazanma
Öğrencilerin üreten bireylere dönüşmeleri
Öğrencilerin öğrendikleri bilgileri gerçek hayatta kullanmaları
BT araçlarını bilinçli kullanan öğrenci, veli ve öğretmen kazandırma
Çevre sevgisi kazanmış bireyler sağlama
Proje ortaklarının İngilizcelerini geliştirme
Öğrencilerin el becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirme
Öğrencilerin e güvenlik hakkında bilgi sahibi olma
Öğrencilerin farklı ülke ve öğrenciler hakkında öngörü sahibi olma

Şbt

Okulumuzda Rehber Öğretmen Öznur SEVENER tarafından başlatılan Mutlu Okul Mutlu Çocuklar isimli  eTwinning projesi kapsamında ,okullarda akran zorbalığına dikkat çekmek adına bir etkinlik  gerçekleştirildi.

Ara

YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 2010 YILINDAN İTİBAREN HER YIL GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN ETWINNING ULUSAL KONFERANSI BU YIL 14. SÜ İLE 14-16 ARALIK 2023 TARİHLERİ ARASINDA ANTALYADA GERÇEKLEŞTİ. GEÇTİĞİMİZ YIL YÜRÜTÜLEN ULUSLARARASI PROJELERDE EN YÜKSEK PUANI ELDE EDİLEN PROJE SAHİBİ ÖĞRETMENLER KONFERANSA DAVET EDİLDİLER. OKULUMUZDA KURUCULUĞUNU A. BAHAR PSAV 'IN ÜSTLENDİĞİ HATİCE KIRMIŞ VE MERVE ULUĞ ÖĞRETMENLERİMİZİNDE PROJE ORTAĞI OLDUĞU "OUT OF SCHOOL" İSİMLİ PROJE İLE ÖĞRETMENİMİZ A. BAHAR PSAV OKULUMUZU TEMSİL ETMİŞTİR.

Ekm

Öğrencilerimize spor bilinci, kültürü ve farkındalığı oluşturmak, eğlendirmek, oyun ile eğitim yapmayı, sosyalleşmeyi sağlamak, bireysel  ve takım etkinlikleri yapabilme ve kişisel yeteneklerin farkına varabilmeleri amacıyla okul bahçesinde kurulan parkurda spor şenliği yapıldı.

Eyl

Okulumuz 3/A sınıfı öğrencileri Nilüfer Odunluk Mahallesi'ndeki Bursa Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda Trafik Eğitimi aldılar.